Saturday, 11 May 2013

Madah Hatiku(Abuya)



"Buta mata hanya tidak nmpak jalan di dunia"
"Tetapi buta hati itu tidak akan nampak jalan lurus ke akhirat"

Ini lah madah abuya mengatakan yg mana kalau lah seseorang itu buta matanye dia cuma hanya tidak
nampak jalan didunia..x dapat nk lihat dunia..tapi kalau lah seseorang itu dibutakan hatinya..
sukarlah untuk dia nampak jalan yg lurus untuk menuju akhirat..sedangkan dunia ini lah jambatan
untuk manusia menuju akhirat..jadi kita mesti berusaha untuk menjaga hati dari ajakan2 nafsu
yg selalu mengajak kepada kejahatan..

Hari ni dgn berkat RSA..aku dan kawan2 crew TVNM nk buat satu sketsa pendek yg
berkaitan dgn MADAH ini..semoga RSA pandu lah juga hati2 kami dlm untuk menjayakan
rakaman ni..

Ni antara gambar2 kami time buat rakaman...hehe


Muhammad zayyad yg memegang watak org tua yg buta matanye..hehe



Ali zainal & fakhrurrazi ug memegang watak dua org budak Nakal hehe..




Time ni ngah tngok hasil rakan Anas Zamri camera man kami..huhu..



aku pulak memegang watak org yg memerhati perlakuan..kira org baik la..haha..
berlakon je..tapi tak baik pon..sekarang ni video ngah di edit..semoga dengan berkat RSA dijayakan
semuanye..ok sekian sampai disini saja..

Wasalam.. ^_^

1 comment: